fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Тайнствената Странджа

Пловдив-Малко Търново-Пловдив

Информация

Малко Търново – с. Бръшлян – Мистерията Бастет – вр. Голямо Градище – параклиси „Успение Богородично“, „Божйе име“, „Свети дух“, „Свети Георги“ – пещера-светилище  „Св. Марина“

07-09 септември 2018г. – 175лв.

Ден 1:

Отпътуване в 7:30 ч. от Пловдив, автобусна спирка срещу х-л „Тримонциум“

Пристигане  и разглеждане на с.Бръшлян –  архитектурен и исторически резерват с повече от 75 запазени автентични къщи с характерна странджанска архитектура. Посещение на църквата „Свети Димитър” – една от най-забележителните сгради в Бръшлян, построена в края на XVII в. на мястото на древно тракийско светилище. Разглеждане на музейната експозиция към килийното училище, основано през 1871 година. Пристигане около обяд в Малко Търново. Отпътуване към местността Градище. Разглеждане на  гробницата на богинята Бастет – загадъчно място, разположено в подножието на най-високия странджански връх на българска територия – Голямо Градище. За тайнствения некропол на египетската богиня с глава на котка започва да се говори след експедицията на Людмила Живкова през 1981 г. Днес все още е обект на догадки от археолозите и витае между науката и мистерията. Изкачване на най-високия връх в Странджа от българска страна- Голямо Градище /710м./. Отпътуване за Мишкова нива, където се намира най-древното тракийско светилище в Странджа. /програмата е с джипове и екскурзоводи и трае около 3 часа/.

Настаняване. Нощувка.

 

Ден 2:

Закуска. Отпътуване от Малко Търново с джипове и екскурзовод за най-старите и живи светилища в Странджа с изградените параклиси върху тях- „Успение Богородично“, „Божйе име“, „Свети дух“, „Свети Георги“. Този маршрут отнема 5-6 часа и  е наситен с емоции, красиви гледки и много настроение. Маршрутът също така включва и преминаването през, две реки / Младежка и Велека/ и две села Стоилово и Заберново, където се намира най-старата църква в сливенската епархия „Свети Лука“. Свободно време в Малко Търново.

Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Отпътуване от Малко Търново с джипове и екскурзовод за най-голямата пещера-светилище в Югоизточна Тракия  „Св. Марина“. Има само 3 подобни пещери-светилища в света. Намира се на около 30км от Малко Търново, в посока с. Сливарово./Програмате трае около 4 часа/.

Отпътуване за Пловдив  следобед. Завръщане в Пловдив  вечерта.

Цената включва:

транспорт с автобус до Малко Търново, 2 нощувки+2 закуски+2 вечери в хотел*** с басейн в района на Малко Търново, посещение на с. Бръшлян, водач от агенцията, медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

*полудневна програма с жипове и екскурзовод за посещение гробницата на богинята Бастет, Голямо Градище и светилището на  Мишкова нива и -24лв на човек.

*целодневна програма с джипове и екскурзовод за най-старите и живи светилища в Странджа- 28лв на човек.

*полудневна програма с джипове и екскурзовод до пещерата светилище „Св. Марина“-24лв на човек.

*доплащане за единична стая – 40 лв

*разходи от личен характер.

 

Начин на плащане:

депозит – 70 лв.;

доплащане – до 29.08.2018 г.

Застраховане:

Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и за България са на ЗАД „Армеец“ – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец“ – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Носете суха храна.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.