fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Екскурзия до Канада за 8 дни със 6 нощувки със закуски, транспорт и богата програма

София-Лондон-Торонто-Лондон-София

Информация

Програма

1.Ден: София – Лондон 
Отпътуване от София Т2 с директен полет до Лондон в 22.35ч. на АК Райън Еър. Кацане на летище Станстед в 23.45ч. Посрещане от представител на Арена Холидейз и трансфер до АГ Лондон Гетуик. При възможност фотопауза в централен Лондон.2.Ден: Лондон – Торонто 
Прекачване на директен полет Лондон – Торонто Пиърсън на авиокомпания „Уест Джет“ в 10.45ч. Кацане в Торонто в 14.55ч. и среща с представител на фирмата партньор в Канада. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

3.Ден: Торонто – Кингстън – Отава – Монреал (559км) 
Ранна закуска. Заминаване за Кингстън – прекрасен град разположен на брега на езерото Онтарио със запазена невероятно красива архитектура от 19в и туристическа програма с местен екскурзовод на английски език. Посещение на Кралският военен колеж, Кралският университет – един от най-старите университети в Канада, Сити Хол – построена през 1844г. днес е важна историческа забележителност за канадците, тъй като тук за кратко се помещава правителството на Канада. След кратка фотопауза продължаваме за федералната столица Отава. Панорамна обиколка и посещение на сградите на Парламента – неоготическа сграда разположена на брега на река Отава привличаща милиони туристи всяка година. Кратка фотопауза. Посещение на Националният Исторически музей и др. Заминаване за Монреал. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4.Ден: Монреал – Квебек Сити (251км) 
Закуска. Панорамна обиколка на Монреал с местен екскурзовод на английски език. Катедралата Св. Йосиф – най-голямата в Канада за 10 000 човека, разположена на върха на Кралският хълм, базаликата Нотр Дам построена през 1647г., Монреал биодом – тук може да изследвате четири от главните екосиситеми в Америка в контролирана среда. В тази зоологическа градина и ботаническа консерватория може да видите повече от 4500 вида животни. Обиколката завършва с посещение на Олимпийския стадион и кула построени специално за летните олимпийски игри през 1976 откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към Монреал. Свободно време. Следобяд ще посетим „ледения хотел“ (Ice Hotel). Свободно време в историческата част на Квебек Сити. Настаняване в хотел. Нощувка.

5.Ден: Квебек сити – регион „хиляда острова“ – Торонто (819км)
Закуска. Заминаване към невероятно красивия регион наречен „хиляди острови“, тъй като тук има около 1800 острова разположени на река Св. Лорънс между Ню Йорк и Онтарио. Местноста е известна дестинация за почивка повече от 150 години с разнообразни възможности за почивка с много магазини, музеи, ресторанти и тнт. Круиз до някои от островите и посещение на Bold Casle. Отпътуване за Торонто. Нощувка.

6.Ден: Торонто 
Закуска. Панорамна обиколка на Торонто. Сградите на местния парламент, улица Бей – местната Уолстрийт, центърът със сградите на финансовото могъщество, “желязната къща”, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, крайбрежието, Небесния купол, улица “ Иънг”- 400 км, най-дългата в света, викторианският квартал “Йорквил” – царството на цветята. По желание – изкачване на внушителната телевизионна кула с нейните 541 м – една от най-високите в света. Свободно време. Нощувка.

7.Ден: Торонто – Ниагарски водопад
Закуска. Целодневна екскурзия до Ниагарския водопад. Ще имате възможност да се насладите на водопадите от канадска страна. Разходка с корабче до водопадите, като ще влезете в подножието на бучащия водопад. Време за снимки. По желание – полет с хеликоптер над водопадите. Свободно време. Връщане в Торонто, като по пътя се прави кратка отбивка до градчето Ниагара он дъ лейк, разположен на брега на езерото Онтарио в старинната част за снимки и дегустация на местни вина. Нощувка в Торонто.

8.Ден: Торонто – Лондон 
Закуска. Свободно време до 14.00ч. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за обратен полет до Европа в 21.45ч.

9.Ден: Лондон – София
Пристигане в София

Условия на офертата:

*Обявената цена е на турист настанен в двойна стая.
*Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата и нейното изпълнение по дни.
*Туроператора не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиокомпаниите.
*Пълно плащане не по късно от 45 дни преди датата на заминаване по банков път, с банкова карта по телефона или в брой в офиса на Туроператора.
*Всички платени от вас суми са гарантирани от Арена Холидейз ООД и Групама Застраховане ЕАД. Застраховка „Отговорност на Туроператора“ №7500170000406/08.06.2017
*За Канада НЕ е необходима виза. Необходим е задграничен паспорт с валидност 6 месеца и предварителна регистрация в Канадската система за безвизово пътуване (еТА).