fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Багрите на Мароко – спомени в различни цветове

София - Лондон - Маракеш - Лондон - София

Информация

ПРОГРАМА:

Омагьосващ свят, разгърнал прелести от Атлантика до Сахара

 и от Средиземно море до Атласките върхове…..

04- 10.11.2018 г.

1-ви ден   Среща на летище София (Терминал 2) в 20:25 ч. Отпътуване  с полет на Раян Еър в 22:25 ч.  до Лондон. Кацане в Лондон в 23:45 ч. Престои на летището.

2-ри ден Полет за Маракеш в 06:10 ч. Пристигане в Маракеш в 09:40 ч. .Маракеш на берберски означава „Земята на Бог” и това не е случайно. Градът е уникално съчетание на ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, пъстри пазари и очарователни улички, невероятни дворци и разкошни градини. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Кратка почивка. Ранния следобед – посещение на градините „Менара”. Огромният маслинов парк е любимо място на местните и гостите на града, а в центъра му се намира голямо езеро – първият изкуствен водоем в Маракеш. Посещение на  MALL Менара – най-големия търговски център в града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3-ри ден Закуска. Туристическа обиколка на Маракеш – един от Имперските градове на Мароко. Известен е като „розовия град“ заради традиционно преобладаващия керемидено-розов цвят на старите и на новите сгради. Обиколката включва: Медината – най-голямата в Мароко, исторически център на града и на традиционните търговия и занаяти, забележителната джамия Кутубия (отвън), площад Джема Ел Фна (обявен е за паметник на ЮНЕСКО „ Шедьовър на устното и нематериалното наследство на човечеството“). Площадът е сърцето на Медината и сред пъстрата му тълпа се срещат гълтачи на огън, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакви улични артисти. Разглеждане на гробниците на Саадин и запазената сграда на средновековния дворец Бахия. По желание посещение на градините Мажорел и разглеждане на Музея на Берберското изкуство, намиращ се там. Историята на градините започва през 1920 г., когато колониалната епоха е в разгара си, Мароко е окупирана от Франция и в Маракеш се заселва известния френски художник  Жак Мажорел. Той купува градината и с артистичния си стил успява да й вдъхне нов живот: построява басейн, засажда много плами, бугенвилии, бананови дървета и създава малък оазис на спокойствието и свежестта. През 1980 г. Ив Сен Лоран купува градината, обогатява я и тя става негово любимо място за разходка и работа. След смъртта му градината е превърната в музей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Закуска. Отпътуване за Есауира – Африканската перла на Атлантика – красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Зад крепостта ще се озовете в град на романтика, придружена с топовни гърмежи, които в миналото са били част от ежедневието. Есауира е пристанищен град, основан от търговци на роби, пирати и авантюристи. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно–сладкия начин на живот, изпълнен с фрески с ярки цветове, галерии, изделия от традиционните берберски занаяти и крепостта от 18 век, построена по времето на султан Мохамед Сиди. По път спирка в традиционен женски кооператив с демонстрация на производство на арганово масло и възможност за купуване на продукти с ценната съставка.  Връщане в Маракеш. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден  Закуска. Целодневна екскурзия до Рабат и Казабланка. Панорамна обиколка на столицата на Кралство Мароко- Рабат: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън), Касбата Удая. Свободно време. Отпътуване за Казабланка. Кратка туристическа програма: живописния крайбрежен булевард Корниш, обграден с шпалир от палмови дървета и с луксозни ресторанти, хотели и барове, съчетали модерен с мавритански стил, джамията на Хасан II – втора  по големина съвременна джамия в света, морския фар. Връщане в Маракеш. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден  Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Маракеш и пазаруване на Медината. Вечеря. Нощувка.

7- ти ден  Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Маракеш. Отпътуване с полет на Раян Еър в 10:05 ч. до Лондон. Кацане в Лондон в 13:50 ч., полет за София в 18:05 ч. Пристигане в България в 23:15 ч.

Цената включва: самолетни билети София – Лондон, Лондон– Маракеш, Маракеш – Лондон, Лондон –София, летищни такси, 5 нощувки със закуски и вечери в хотел “Меriem“**** или подобен в Маракеш, трансфери летище-хотел-летище, екскурзоводско обслужване на български език, медицинска застраховка.

Цената не включва: Ръчен багаж до 10кг (55х40х20см) – 8 евро на полет; екскурзия до Казабланка и Рабат – 65 евро, Екскурзия до Есауира и атлантическото крайбрежие – 55 евро, Тур на Маракеш с автобус и екскурзовод – 45 евро, входна такса за джамията на Хасан II (12 евро), градините Мажорел (10 евро),  разходи от личен характер.

* Доплащане за настаняване в единична стая – 180 лв.

Допълнителна информация:

  • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
  • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
  • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
  • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
  • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
  • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
  • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.