fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Братислава – Дрезден – Карлови Вари – Пилзен – Прага

Братислава - Дрезден - Прага - Пилзен - Карлови Вари

Информация

ПРОГРАМА:

10-14.10.2018 г. – 450лв.

1-ви ден: 
Отпътуване в 00.00 ч. от Пловдив и в 02.00ч. от София по маршрут: Белград–Будапеща– Братислава. Следобед пристигане в Братислава. Туристическа програма: катедралата Св.Мартин, Хвездославове намести, Народния театър, Хлавне намести. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден: 
Закуска. Отпътуване за Дрезден- столица на Саксония. Туристическа програма: Театерплац, Хофкирхе, керамичното пано „Шествието на князете”, Брюлше терасе (построена от граф Брюл, с чудесна панорама към река Елба и новия Дрезден), площад Ноймаркт, Фрауенкирхе, Цвингер или както често го наричат „Бароковия дворец на удоволствията“, построен през славния за града ХVІІІ в. (отвън), Резиденцията. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден: 
Закуска. Отпътуване за Карлови Вари и разглеждане на един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Отпътуване за Пилзен. Сред най-известните забележителности на Пилзен е готическата катедрала „Св. Бартоломей”, построена в края на 13 век. Кулата на катедралата е висока 102.26 м. -най-високата в Чехия. Разглеждане Кметството и Голямата синагога на Пилзен- втора по големина в Европа след синагогата в Будапеща- Унгария. Привечер отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден: 
Закуска. Целодневна програма в Прага. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на български език– замъка “Пражки храд”, площад “Храдчани”, катедралата “Св. Вит”, Карловия мост, площадите “Старe место” и “Новe место”. По желание посещение на замъка “Пражки храд”. Свободно време. Привечер отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден: 
Пристигане в София и Пловдив привечер.

Цената включва: 

 • транспoрт с автобус,
 • 3 нощувки със закуски ( 1 нощувка в Братислава , 1 нощувка в района на Дрезден и 1 нощувка в Прага в хотели *** ),
 • туристическа програма с местен екскурзовод на български език в Прага, *екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва: 

 • входни такси на посещаваните обекти
 • разходи от личен характер

Допълнителна информация: 

 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.