fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Солун – Паралия Катерини – Метеора- манастира „Св.Ефрем Сирин“

Пловдив-София-Солун-П.Катерини

Информация

22-24.09.2018г. – 165лв.

1-ви ден Отпътуване в 6.00 ч. от Пловдив,  в 8.00 ч. от София по  маршрут: Кулата-Промахон. Пристигане в Солун и разглежане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град,  Арката на Галерий,  Ротондата “Св. Георги”,  посещение на църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини  и настаняване в хотел Archodisa ***. Нощувка.

2-ри ден   Eднодневна екскурзия до  Метеора /включена в цената!/ – изключителен природен феномен от скални  масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастира, които от векове приютяват търсещите уединение монаси. Разглеждане на най-големия манастир  „Преображение Господне” (“Великия Метеор”). По желание посещение на таверна YAKINTOS с гръцка музика и програма Нощувка.

3-ти ден По желание  отпътуване  към  полите на митичната планина Олимп /20км./.  Посещение на православния женски манастир „Св. Ефрем Сирин“ – основно поклонническо място за района, основан  през 1983г. В манастира се съхраняват мощите на светеца. Свободно време за черкуване и снимки. Отпътуване за България и пристигане вечерта.

 Цената включва: транспорт с автобус, 2 нощувки в хотел Archodisa *** в Паралия Катерини, посещение на Солун, целодневна програма до скалните манастири на Метеора,  екскурзоводско обслужване.

 Цената не включва:                      

  • Входна такса за манастира „Преображение Господне” -3 евро (заплаща се индивидуално от туриста при влизане в манастира).
  • Екскурзия до манастира „Св. Ефрем Сирин“ – 5 евро (при група  от 20 туриста)
  • вечеря в таверна Yakintos / с напитки и жива музика с програма/ – 20 евро.
  • Доплащане за единична стая – 40 лв.
  • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро – 3 лв. за лица до 69 г.,  7 лв  – за лица от 70  до 85 г.,  лица над 85г. – не се застраховат.

Настаняване

Двойна стая със спалня – включено в цената

Двойна стая с отделни легла – включено в цената

Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: -10 лв.

Единична стая: +40 лв.

 

От 01.01.2018 г. в Гърция влиза в сила нова и задължителна „такса престой“ за всички хотели, апартаменти и студиа.

„Такса престой“ следва да се заплати ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от всеки турист при настаняване в хотела/ апартамента/ студиото.

Допълнителна информация:

*Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).

*Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.

*Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

*Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.

*Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.

*Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници.  В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.

*Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!

*Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

*Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.