fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Лефкада – Изумрудения остров на Гърция

Пловдив - София - Лефкада

Информация

ПРОГРАМА:

23-27.04.2019г. – 325лв.

05-09.09.2019г. – 325лв.

1-ви ден: 
Отпътуване от Пловдив в 20:00 ч., от София в 22.00 ч. по маршрут: София – ГКПП Кулата – Солун – Верия – Янина – остров Лефкада. Нощен преход.

2-ри ден: 
Сутринта пристигане на острова. Настаняване (при възможност).
Свободно време или по желание панорамна обиколка на о-в Лефкада. Посещение на главния град на острова, който също се нарича Лефкада и разходка в центъра, осеян с малки и китни магазинчета за сувенири, Моста на влюбените, наричан още „Моста на въздишките”, Музея на грамофоните, яхтеното пристанище. Свободно време за разходка, снимки, кафе и шопинг. Отпътуване за манастира на Пресвета Богородица – Фанеромени, истински образец на църковните изкуства, построен на мястото, където се смята, че е бил храмът на богинята Артемида, с прекрасна панорама към цялото крайбрежие и град Лефкада. Отпътуване за един от най-красивите плажове на остров Лефкада – Катизма. Плажът се намира на 14 км. западно от главния град, близо до село Агиос Никитас и представлява ивица, покрита с фин бял пясък, а морето е с невероятен тюркоазен цвят. Плажът е оборудван с шезлонги, чадъри и съоръжения за водни спортове, както и различни помещения за настаняване, ресторанти и барове. Свободно време за плаж (при подходящи метеорологични условия), снимки или обяд. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден: 
Закуска. Свободно време или по желание отпътуване за Нидри и плажен круиз до Порто Кацики – Егремни – Агио Фили – трите най-големи плажа на западната и южната част на остров Лефкада. Тюркоазените им води, снежнобелият едър пясък и впечатляващите скали създават уникално красиви пейзажи, които трудно могат да бъдат видени другаде. След обяд отпътуване за хотела. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден: 
Закуска. Свободно време или по желание еднодневен корабен круиз до седемте острова на Йонийско море. Круизът започва в 10:00 ч. от пристанището в Нидри. Първата спирка е плажа Порто Кацики (при подходящи метеорологични условия). Свободно време за плуване. Отпътуване за Кефалония – най-големия остров в Йонийско море. Островът е известен с дългите си пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода и впечатляващи пещери. Разглеждане на курорта Фискардо с възможност за обяд или разходка. Следваща спирка е островът на Одисей – Итака. Островът е получил името си от първия заселник Итакус – един от синовете на бога на морето Посейдон, но е известен най-вече като родно място на хитроумния Одисей, който след 10 години лутане в Средиземно море успява да се пребори с Боговете и да се добере до дома си. Круизът продължава към малките сателитни островчета Меганиси и Скорпиос. Кратка спирка в залива на остров Меганиси, където се намира невероятна пещера Папаниколис, използвана по време на втората световна война като скривалище на едноименната подводница. Навлизайки в пещерата с кораба ще може да направите едни от най-забележителните снимки, след което ще отпътуваме за остров Скорпиос – личният рай на гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис и една от съпругите му – Жаклин Кенеди. На острова се намира и плажът „Мария Калас”, който напомня за бурната любов между Онасис и оперната прима. На път към пристанището, панорама към остров Мадури – родно място на гръцкия поет Аристотелис Валаоритис. Около 18:00 ч. връщане в Нидри и прибиране в хотела. По желание традиционна гръцка вечер в заведение с жива музика. Нощувка.

5-ти ден: 
Закуска. Отпътуване за България. Посещение на останките от античния град Никополис, основан от Октавиан Август през 31 г.пр.н.е. и кръстен в чест на победата му над Антоний и Клеопатра (Никополис – град на победата). Късно вечерта пристигане в София и Пловдив.

Цената включва: 

 • транспорт с автобус,
 • 3 нощувки с 3 закуски в хотел *** в Лефкада,
 • екскурзоводско обслужване,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва: 

 • градска такса -0.50 евро на турист на вечер;
 • доплащане за единична стая – 120 лв.;
 • Целодневен корабен круиз по 7-те острова – Кефалония, Итака, Меганиси, Скорпио, Спарти, Скорпиди, Мадури и посещение на плажа Порто Кацики – 60 лв. (в цената е включен обяд: 2 шишчета, салата, чаша вино или безалкохолно),
 • екскурзоводско обслужване на български език по време на круиза ;
 • Плажен круиз по едни от красивите плажове на остров Лефкада – Порто Кацики, Егремни бийч, Агио Фили- 40 лева;
 • Панорамна обиколка на столицата Лефкада с посещение на манастира „ Панагия Фанеромени”, църквата “Св Мина” и на плажа „Катизма“ – 20 лева;
 • Традиционнa гръцка вечеря в заведение с жива музика – 50 лева;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси на музеите;

!!! За реализирането на допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо те да бъдат заявени и заплатени при доплащане на основния пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации!

Забележка:
Всяко от допълнителните посещения се осъществява при записани минимум 20 туристи.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).

Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.

Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

*Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.

*Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.

*Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници.  В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.

*Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!

*Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

*Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.