fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Солун – Паралия Катерини – Метеора – манастира Ефрем Сирин

Солун - Паралия Катерини - Метеора - манастира Ефрем Сирин

Информация

ПРОГРАМА:
19-21.10.2018 г. – 209лв.

1-ви ден:
Отпътуване в 6.00 ч. от Пловдив, в 8.00 ч. от София по маршрут: Кулата-Промахон. Пристигане в Солун и разглежане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, посещение на църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Зaкуска. Еднодневна екскурзия до Метеора – изключителен природен феномен от скални масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастира, които от векове приютяват търсещите уединение монаси. Разглеждане на най-големия манастир „Преображение Господне” (“Великия Метеор”). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. По желание отпътуване към полите на митичната планина Олимп /20км./. Посещение на православния женски манастир „Св. Ефрем Сирин“ – основно поклонническо място за района, основан през 1983 г. В манастира се съхраняват мощите на светеца. Свободно време за черкуване и снимки. Отпътуване за България и пристигане вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Паралия Катерини
посещение на Солун
целодневна програма до скалните манастири на Метеора
екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
входна такса за манастира „Преображение Господне – Великия Метеор”/-3 евро
екскурзия до манастира „Св. Ефрем Сирин“ – 5 евро
Медицинска застраховка с лимит 5000 евро – 3 лв. за лица до 69 г., 7 лв – за лица от 70 до 85 г., лица над 85г. – не се застраховат.

Настаняване
Двойна стая със спалня – включено в цената
Двойна стая с отделни легла – включено в цената
Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: -10 лв.
Единична стая: +50 лв.

От 01.01.2018 г. в Гърция влиза в сила нова и задължителна „такса престой“ за всички хотели, апартаменти и студиа.
„Такса престой“ следва да се заплати ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от всеки турист при настаняване в хотела/ апартамента/ студиото.

0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*
1,50 евро на стая на ден в хотел 3*
3 евро на стая на ден в хотел 4*
4 евро на стая на ден в хотел 5*

0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация)
0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация)
1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация)

Важно!:
Хотелите/ Студиата/ Апартаментите си запазват правото да откажат настаняване (без да дължат неустойки и компенсации) в случаите, в които туристите отказват да заплатят „такса престой“.

Допълнителна информация:
Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.