fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Рим и Неапол

София-Рим-Неапол-София

Информация

13.10.2018г. – 519лв.

1-ви ден:

Отпътуване за Рим  от летище София – Терминал 2 с директен полет на Райън Еър в 06.40ч. (Среща с групата 2 часа по-рано– 04.40 ч.). Кацане в 07.30 ч. местно време. Трансфер до хотела. При възможност ранно настаняване. От 10.00 ч. панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод  на български език (около 4 часа): Испанските стълби, църквата Санта Мария дели Анджели,  Термите на Диоклециан (отвън); фонтана Ди Треви (кратък престой  за кафе и фото пауза),  Президентството, Пиаца дел Колонна с колоната на Марк Аврелий; търговската улица Via del Corso,  пиаца Венеция с монумента, посветен на Виторио Емануеле; Римския форум, колоната на Траян и Колизеума – разглеждат се отвън. Свободно време.  Нощувка.

2-ри ден:

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Рим.

*По желание посещение на Ватикана, Ватиканските музеи и Сикстинската капела с местен екскурзовод на български език. Посещението е с предварителна резервация, запазен час и закупуване на билети. Обиколката на музеите е около 3 часа. Следва посещение на  базиликата „Свети Петър“, завършена през 1626 г., където може да се види една от най-емблематичните творби на Микеланджело „Пиета“. Свободно време с възможност за разглеждане на замъка Сант Анджело, площад  Навона, Пантеона и др.Нощувка.

3-ти ден:

Закуска. В 12:00ч – отпътуване за Неапол с влак (около 2 часа). Пристигане. Настаняване в хотел. Туристическа програма с екскурзовод. Град на почти 3000 години, Неапол е разположен на Неаполитанския залив, с прекрасна панорама към Везувий. Туристическа програма – Пиаца дел Плебешито, църквата „Сан Франческо ди Паола“, театъра „Сан Карло“, Палацо Реале (Кралският дворец), Кастел Нуово – един от символите на Неапол, построен по нареждане на крал Карл I Анжуйски, и катедралата „Дуомо“. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска. Свободно време.

* По желание – полудневна екскурзия до Помпей с автобус и местен екскурзовод. Тази разходка в далечното минало ще ви даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видите останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, Август и Юпитер, Театъра, Амфитеатъра и Публичния дом. Ще надникнете и в останките от домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани с фонтани и изящни мозайки. Помпей ще ви развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но пък ще ви очарова с днешното си възкресение от пепелта. Следобед, по желание и срещу доплащане, посещение на Национален археологически музей в Неапол, където може да видите трофеите на една рухнала империя. Една от най-богатите съкровищници на гръко-римски старини в света изпълва тази голяма кавалерийска казарма от ХVІ век. Отделът, посветен на мозайките, изкопани от Помпей, разкрива очарователни и интимни страни от живота в този процъфтяващ и изтънчен град, преди да бъде унищожен завинаги от изригването на Везувий през 79г.

В 18:00ч – трансфер до летището за полет до София в 21:45ч. Пристигане на Терминал 1 на Летище София в 23:55ч.

 

Цената включва: самолетен билет София-Рим с летищни такси и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55х40х20см., самолетен билет Неапол-София с летищни такси и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55х40х20см.,  3 нощувки със закуски в хотели 3* (2 в Рим и 1 в Неапол), туристическа обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език, водач от Туроператора, медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на Мондиал Австрия

Цената не включва: чекиран багаж (до 20кг) – 78 лв в посока; трансфер летище – хотел – 13 евро; трансфер хотел – летище – 14 евро; билет за бърз влак от Рим до Неапол – между 15 и 25 евро; посещение на Ватикана, с включени екскурзоводско обслужване, запазен час и слушалки – 42 евро; туристическа обиколка на Неапол – 15 евро; полудневна екскурзия до Помпей, с включено екскурзоводско обслужване – 70 евро; входни такси на посещаваните обекти; нощен трансфер Пловдив – Летище София – 30 лв. в посока; разходи от личен характер.

Допълнителна информация:

*Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).

*Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.

*Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

*Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.

*Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.

*Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници.  В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.

*Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!

*Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

*Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.