fbpx
гр. Пловдив, ул. Гладстон 18

Синая – Замъка Пелеш – Замъка на граф Дракула – Брашов – Букурещ

Пловдив - Стара Загора - В. Търново - Букурещ

Информация

Програма:

22-24.09.2018 – 195лв.

 

1 ден: 

Пловдив – Букурещ

Отпътуване от Пловдив в  06:00 ч.; в 07.15 от Стара Загора и 09.30ч. от Велико Търново по маршрут: Русе–Букурещ. Пристигане в Букурещ – първият по големина град в Източна Европа, столица на Румъния, известен още с названието „Малкият Париж“, поради аналогичната архитектура. Туристическа програма в града: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриаршеската катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и Парламента – втората по големина административна сграда в света след  Пентагона /отвън/. Свободно време за разходка в  Стария квартал „Липскани”, получил името си от търговците, които идвали от Лайпциг (на румънски – Липска). Тук се намират запазени ханове и автентичната бирария „Кару ку бере” (каруца с бира). Посещение на Музея на селото- най-големият музей на открито в Европа. Площта му се простира на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Този невероятен музей има колекция от 50 сгради, показващи историята на архитектурата по селата в Румъния. Ще се разходите сред къщи със стръмни сламени покриви, вятърни мелници и дървени църкви, пресъздаващи атмосферата на старо румънско селце. Настаняване в хотел ***. Свободно време. Нощувка.

2 ден: 

Букурещ-Синая- Бран- Брашов

Закуска. Отпътуване за Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът удивява с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873–1883 г.. Свободно време. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов – града, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Туристическа обиколка: Черната църква, построена през 1383г. – най-голямата готическа църква в Румъния, Старото кметство и общинския площад. Фотопауза край най-тясната улица в Румъния – Strada Sforii, чиято ширина варира между 111 и 135 см., а дължината й е 83 метра. Свободно време. Настаняване в хотел **/***. Нощувка.

3 ден: Брашов-Пловдив

Закуска. Отпътуване за Синая. Посещение на манастира “Синая”, построен през 1690-1695г. от румънския благородник Михай Кантакузино.  Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 

Цената включва: транспорт с  автобус,  1 нощувка със закуска в Букурещ в хотел 3*  и 1 нощувка със закуска в Брашов, в хотел **/***, посещение на Букурещ, Брашов и Бран, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.

Цената не включва:

* Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65г.-5лв.

* Доплащане за единична стая – 50лв.

* Остъпка за  дете до 12г., настанено с двама възрастни – 10лв.

*  Входни такси на посещаваните обекти.

Допълнителна информация:

*Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).

*Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.

*Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

*Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.

*Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.

*Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници.  В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.

*Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит – 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!

*Туроператорът предлага застраховка „Отмяна на пътуване“. Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

*Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД „Армеец“, гр. София, ул. „Стефан Караджа“ №2, тел. 8119100. с номер: 1826813150000661000 валидна до 16.05.2019г.